| Tytuł: | czy robić plastykę brzucha? |
| Autor: | julia 4.3.2011, 08:59 |
| przytyłam w czasie ciąży 30 kilo!!! mój brzuch jest teraz okropny zastanawiam się nad plastyką brzucha co o tym myślicie?? | |
| Autor: | karolina 4.3.2011, 11:41 |
| Jeżeli stać Ciebie, to się wcale nie zastanawiaj. Ja w ciąży przytyłam też sporo bo 27 kg, na szczęście bez ani jednego rozstępu (dobre geny), ale gdybym miała taki problem, jak Ty i dodatkowo możliwości finansowe, to nie zastanawiałabym się ani chwili. Dla własnego zdrowia psychicznego bym to zrobiła | |
| Autor: | kasia 7.3.2011, 09:01 |
| taki zabieg to fajna sprawa efekty są widoczne tylko ten ból po, ale pyralgina mi pomogła wytrwałam i jestem zadowolona bikini czeka w szafie | |
| Autor: | monika 7.3.2011, 13:25 |
| ja też miałam taki zabieg faktycznie zgadzam się, że po nim boli ale są dobre leki przeciwbólowe tak jak kasia wymieniła pyralginę a efekty słuchajcie mogę normalnie wyjść na plażę bez żadnych kompleksów | |
| Autor: | roksana 8.3.2011, 08:24 |
| ja też bardzo przytyłam i szybko schudłam ale nie rodziłam jeszcze dzieci byłam u lekarza i powiedział, że najpierw dzieci i dopiero później operacja.. więc jeszcze zaczekam ale jestem pewna, że po porodzie będę robiła plastykę brzucha | |
| Autor: | iga 8.3.2011, 11:30 |
| kurde dziewczyny jak na prawdę macie trochę kasy to warto ją wydać na taki zabieg polepszy sie wasze samopoczucie i znikną kompleksy na tym punkcie | |
| Autor: | ania 9.5.2011, 14:34 |
| czesc ja po dwoch ciażach miałam fatalny brzuch, mnustwo rozstepów i zwisajaca fałda skóry. a podczas ciąży (i po oczywiscie też) stosowałam chyba wszystkiego co miało zdziałać cuda, kremy ,masci, cwiczenia a nawet kupiłam taka rolke z igiełkami ktorą sie katowałam codziennie. i oczywiscie efekt zadem, no moze troche gładsza skóra. chodziłam tez na masarze. na wszystko wydałam kupe kasy zupełnie bez sensu. a jeszcze dodam ze jestem raczej szczupła waze 56 xxx zdesperowana umowiłam sie na plastyke brzucha (pełną czyli z plastyką mięśni)która miałam w pazdzierniku 2010 i to była w 100% dobra decyzja. i myslę ze te wszystkie kosmetyki na które wcześniej wydawałam kasę kosztowały tyle co ta plastyka. niepotrzebnie czekałam tyle czsu. jestem naprawde bardzo zadowolona. blizna jest ale bez problemu mozna ja ukryc pod majtkami. wiekszosc rozstepów tez udało sie wyciac z ta wiszaca fałdą. juz tydzień po operacji nie bolało zupełnie nic. teraz przede mną pierwszy sezon w bikini od 6 lat. | |
Usuwanie zmarszczek
By zapobiec przed wczesnemu powstawaniu zmarszczek należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Jedną z nich jest unikanie nadmiernego opalania i używanie kremów z filtrami przeciwsłonecznymi. Okulary przeciwsłoneczne, które chronią skórę wokół oczy też nie są bez znaczenia. Picie dużych ilości wody pomaga w oczyszczaniu organizmu. Podawanie witamin A, B, C, E, stosowanie naturalnego kolagenu.
Usuwanie blizn
W zależności od rodzaju blizny, jej głębokości, rozmiaru, umiejscowienia, specjalista podejmie decyzję jaka metodę zastosować do jej usunięcia. Trzeba wiedzieć, że już przez pierwszy rok, kiedy blizna ulega rozwojowi można wykonywać czynności wpływające na jej wygląd w przyszłości. Do jednej z takich czynności należy ucisk miejsca, w miejscu, gdzie blizna się znajduje.
Chirurgia plastyczna
Chirurgia plastyczna zajmuje się korygowaniem korektą defektów ciała, leczeniem wrodzonych wad, skutków różnego typu urazów, blizn pooperacyjnych, a nawet wypadków. Operacje plastyczne mogą być mniej lub bardziej skomplikowane, zależy to przede wszystkim od rodzaju zabiegu.